Na het slechte weer topresultaten Speedway Blauwhuis 7 Juli

Met de hele week slecht weer en zelfs de dag ervoor besloot de organisatie toch de race dag door te zetten de baan lag er dan ook zeer goed bij. Toch kwamen er vanaf aanvang de racen beste buien aan en de baan werd naar de bui weer hersteld niet veel langer daarna weer grote buien tot wel 3 keer toe uiteindelijk werd het langere tijd droog en wist men dan ook om door te zetten.

Gert-Jan hoefde in de 2e heat zijn eerste heat pas te rijden en dat was rond 16:00.

Er waren vandaag in totaal 30 rijders aan de start met 3 heats F1 waarvan iedere rijder er 2 heats reden en een finale.

Heat 1

Als beste rood dakker de gehele race door het veld weten te rijden er was even 1 neutralisatie op dat moment lag Gert-Jan op de 3e plek achter de beide Kevins namelijk Huizinga #259 en V/d Wal #239. Naar de race weer was hervat wist Gert-Jan de eerste plek over te nemen even in een kort gevecht met Auke Osinga #592 maar we wisten deze heat te winnen!

Heat 2

Prima van start en als 2e rood dakker door het veld achter Richard Falkena #141 even een gespinde Jasper Dogger #512 die ook goed weten te passeren de race waren er geen herstarten en we eindigen de heat achter Falkena op een 2e plaats.

Finale

In de eerste ronden paar auto's die gespind stonden toch wisten ze op eigen kracht weer weg te komen en Gert-Jan ging net als de vorige heat als 2e rood dakker door het veld achter de eerste rood dakker van het veld Richard Falkena #141. Er waren problemen al de gehele dag met de asstomp die krom was waardoor problemen waren ook met de remmen dit was allemaal kort tijd om te maken vandaag en dus besloot Gert-Jan dan in de bochten de auto iets dwarser door de bochten te gooien wat wel iets tijd inleverde maar de baan kende genoeg grip. En ook de finale waren er geen neutralisaties en eindige we de finale op een 2e plaats voor Rick Wobbes #14 en achter de nummer 1 van de finale en de dag Richard Falkena #141.

Heat Resultaat
Heat 1 1ste
Heat 2 2e
Finale 1ste
Dag klassement 2e van de 30

We hadden dan wel de meeste punten over de dag maar R. Falkena de finale en dag winnaar had even veel punten en doordat hij voor Gert-Jan was geëindigd in de finale wint hij dan ook het dag klassement.

Ons eerst volgende race is komende Zaterdag in Lopik voor de middag avond cross.