Sint Maarten NK 8 September

Vandaag de belangrijkste race dag voor ons dit jaar met op kop voor het club kampioenschap van de ACON en het Open Nederlands Kampioenschap Finale dag stond er heel wat op het spel.

Heat 1

De start was niet van harte en hier en daar kreeg Gert-Jan al aardige tikken te verduren van o.a. Jorn Adema #56 en Wendy Koopmans #36 maar wist zich later naar voren te rijden, naar een aantal ronden lagen we rond de 10e plaats tot Luke Groszpietch #496 overdwars stond op het rechte stuk van start-finish gedeelte was het eerst Teun Commandeur #627 die de voorkant raakte van Luke zijn auto waardoor de auto van Luke rond tolde Wybe de Vries #618 wist hem nog net te ontwijken maar Gert-Jan kwam net met de rechter achter band in aanraking waardoor die de macht niet meer had over de auto en de zijdelingse klap naar de binnenwand kwam van de bocht waarbij een enorme koprol meemaakte. Met de nodige schade... Louw de Vries #79 zette de auto meteen stil achter Gert-Jan om nog een ergere crash te voorkomen.

Uiteindelijke grote schade was bij de achteras de steek as krom was en verdere onderstel dat onder de stockcar zit die in verbinding staat met uitlaat en motor etc. eventueel nog wel te repareren is maar niet meer finale waardig zou worden i.v.m. met de afstelling van de gehele auto voor deze dag weg is en daarmee hebben we besloten de gehele dag niet meer te rijden en de auto voor de volgende race op Speedway Blauwhuis zo goed mogelijk klaar te maken.

Gelukkig het aller belangrijkste is dat de rijders ongedeerd uit de auto kwamen, al had Luke het nog wel te verduren met een hersenschudding.

Helaas was het daarmee al snel gedaan en gebeurd om club kampioen of om de NK te winnen. Voor de rest hebben we maar het beste van het beste van de dag gemaakt.

Richard Falkena #141 wist de finale wederom naar vorige week naar een zwaar bevochten race te winnen en zich te kronen als de nieuwe Nederlands Kampioen en de club kampioen van de ACON 2024.

Gert-Jan is uiteindelijk op de 6e plaats uitgekomen in de eindstand van de ACON Clubkampioenschap.

Heat Resultaat
Heat 1 DNF
Heat 2 DNS
Heat 3 DNS
Dag klassement 61ste van de 62

Aankomende weekend zullen we naar het World Final weekend in Skegness als toeschouwers en gaan we er een gezellig weekend van maken.

Als het allemaal mee zit gaan we 28 September voor het Frysk Kampioenschap strijden op de avond cross van Blauwhuis.