Sint Maarten 10 Augustus ACON Weekend

Voor het eerst een weekend met een avond race op Sint Maarten dit allemaal in het teken van het 55 jarig bestaan van de ACON en dit weekend ook de samenwerking met de Engelse organisatie YORSTOX stond er een mooie weekend voor de deur met een volle deelnemers veld aan de start.

Heat 1

Veel tijd verloren in de bochten door iets anders te proberen met de afstelling van de auto waarbij al gauw de superstar/shoot out coureurs wisten aan te sluiten, ook even kreeg Gert-Jan de Texelse coureur Pieter Langeveld #155 dwars voor hem maar wist hem weer in de goede richting te tikken en zo ging de strijd weer door langere tijd Wybe de Vries #618 achter ons weten te houden maar ook die wist voorbij te gaan uiteindelijk gefinisht op een 8ste positie zonder herstarten.

Heat 2

Meteen in de eerste ronde op het rechte stuk ging Gert-Jan dwars met de neus richting de publiek kant waarbij de hele menigte via de zijkant de stockcar van Gert-Jan door het zijwaarts doordrukken leek het erop dat die op zijn kant zou gaan, toch wist die de auto met 4 wielen op de baan te houden en in bocht 3 gespind te komen staan weer van achteraan weg de race te hervatten, hij wist voor de nummer 1 te blijven rijden en te finishen in dezelfde ronde als de winnaar op een 16e plek, ook in deze heat geen neutralisaties.

Heat 3

Na 2 heats pech moest Gert-Jan nu ervoor gaan om zeker te zijn voor de finale. Keurig door het gehele veld en naar 3 heats nog steeds geen neutralisaties pakten we nu een 3e plaats en de snelste race ronde van deze heat.

Tijdens de finale van de Saloon stockcars klapte ze tegen de boarding deuren aan waardoor de pennen krom waren en de deuren daardoor niet meer geopend kon worden. Gert-Jan mocht hierdoor ook even in actie komen om te flexen zodat de finales weer door gezet kon worden.

Finale

De eerste finale onder kunstlicht in Sint Maarten was voor korte duur voor Gert-Jan meteen bij start-finish gedeelte van de baan haakte we vast met Marco Kandt #67 waardoor we meteen lekke band op liepen en daarmee lieten we dus dure punten liggen. Jelle Tesselaar #410 wist Zaterdag avond de finale te winnen.

Heat Resultaat
Heat 1 8e
Heat 2 16e
Heat 3 3e
Finale DNF
Dag klassement 25e van de 59

Het gevoel over de auto etc. was allemaal goed maar vandaag hadden we weer wat de  pech die ook bij het spelletje hoort. De avond hebben we nog even gezellig met zijn allen afgesloten met een hapje en versnapering en vol goede moed keken we uit naar race dag 2 van het weekend.

Foto's met dank aan:

Mark's Crossfoto's, Colin Casserly, Piet stockcar videos, Go2ASF, Andries de Vries, RaRa Racing

Hier vind je een re live video van deze dag in Sint Maarten onder de video staat vermeld onder welke uren en minuten Gert-Jan zijn heats heeft gereden. Veel kijk plezier!

Livestream video terug bekijken:

0u 40m Heat 1

2u 26m Heat 2

4u 03m Heat 3

6u 59m Finale

Race verslag Klik hier onder op de button voor de vervolg van dit race weekend Sint Maarten