Sint Maarten 11 Augustus ACON Weekend

The day after, vandaag dag 2 met mooi warm weer erbij iedereen ontwaakte weer uit zijn korte nachtrust terwijl rond 8u het hele rennerskwartier nog geen kop was te zien wat ook wel uniek was begonnen de races toch weer om half 12.

Heat 1

Een keurige strijd naar voren weten te rijden met hier en daar veel haperingen Gert-Jan wist er goed tussen door te komen met 2 keer een neutralisatie lagen we op een 4e plaats met een paar achterblijvers ertussen niet meer de strijd kunnen aan gaan met de top 3 door de baan weinig grip kende finishten we wel op de 4e positie.

Tussen de heats door links achter de schokbreker aangepast.

Heat 2

Beginfase heat 2 was de baan al erg glad door het goed nat sproeien van de baan, er waren vele rijders die uit gleden naar de buitenlijn van de baan Gert-Jan wist keurig die binnen lijn aan te houden en zo veel plaatsen te pakken waarbij al snel in de top 6 wist te komen als de beste rood dakker van het veld. Er kwam een neutralisatie Gert-Jan lag op de 3e plaats achter Leon Ronckers #24 en de leider Robin de Ruiter #609. De herstart werd vrijgegeven en Leon Rocnkers viel uit Gert-Jan ging naar de 2e plaats niet lang daarna lag de race weer stil door een neutralisatie Robin de Ruiter #609 had bij de herstart een valse start en hield een ronde lang het gas erop hij werd door de organisatie meteen hier hard voor gestraft en werd achteraan gezet bij de volgende herstart, dat betekende dat we nu de leiding in handen hadden met nog dik 6 ronden te gaan wist Gert-Jan de leiding vast te houden het was Tsjalle Greidanus #229 die nog een last bender wist te geven aan Gert-Jan maar hij wist niet de positie hier mee te winnen door Gert-Jan de auto er voor wist te houden en daarmee behaalde we de heat winst!

Heat 3

Goed van start en door het veld gestreden naar een paar ronden al weer snel in de top 5 weten aan te komen het was nu alleen nog afhandelen met de wit en geel dakkers. De gehele race geen neutralisaties en met nog 3 ronden te gaan lag Gert-Jan op de 2e plaats achter Hindrik Gommers #317 we kwamen misschien net een ronde tekort om nog een last bender poging te kunnen doen al met al een keurige 2e plaats voor Gert-Jan met ook de snelste race ronde van deze heat in zijn 3e heat van de dag.

Finale

De Finale ging prima van start helaas naar een paar ronden tussen bocht 1-2 een iets te gretige tik uitgedeeld waardoor Ron van Wamelen #305 om werd getikt en Robin de Ruiter #609 samen dwars kwam te staan en wij ook veel tijd verloren door tijdje vast te staan we wisten wel weer de race te vervolgen maar het had een hoop tijd gekost het was de leider Jordy Lemmens B197 die al gauw op de achterbumper zat bij Gert-Jan en hem op een ronde wist te zetten de finale kende dan ook geen neutralisaties uiteindelijk waren we nog als 19e gefinisht van de 27 die zijn gefinisht van de totaal 33 finalisten. Jordy Lemmens B197 wist vandaag de maximale punten te behalen door de finale als alle heats te winnen.

Jelle Tesselaar #410 werd uiteindelijk de grote winnaar van de totaal punten van beide weekenden Brardford(yorstox) weekend Mei 2024 en Sint Maarten(acon) Augustus 2024.

Heat Resultaat
Heat 1 4e
Heat 2 1ste
Heat 3 2e
Finale 19e
Dag klassement 6e van de 56

We hebben zeker weten genoten van deze beide dagen bij de ACON in Sint Maarten en de organisatie verdiend dan ook zeker de wel verdiende complimenten voor deze mooie 55 jarige jubileum jaar editie!

Spannende strijd ACON Autocross clubkampioenschap 2024...

Voor dat we dit weekend begonnen stonden we al op de eerste plaats in het puntenklassement van de ACON met 4 punten voorsprong op de nummer 2 Tom Maris #161, naar deze beide race dagen kunnen we ook zeggen dat we nog steeds de kop positie in handen hebben van het puntenklassement van de ACON wederom ook nu met 4 punten verschil op de nummer 2 die nu in handen is van Richard Falkena #141 tevens zit de top 5 nu erg dicht bij elkaar met een verschil van 10 punten. Het slot stuk van de ACON Autocross kampioenschap zal gebeuren op 8 September tijdens de Open Nederlands Kampioenschap dus reden genoeg om hier heen te gaan!

Foto's met dank aan:

Mike van der Zel, Ra-Ra Racing, Andries de Vries, Colin Casserly, Mark's Cross foto's

Hier vind je een re live video van deze dag in Sint Maarten onder de video staat vermeld onder welke uren en minuten Gert-Jan zijn heats heeft gereden. Veel kijk plezier!

Livestream video terug bekijken:

0u 13m Heat 1

1u 38m Heat 2

3u 14m Heat 3

6u 02m Finale

Race verslag: Klik hier onder op de button voor de voorgaande race dag van het race weekend Sint Maarten